Update november 2022

Door de aanhoudende drukte is er op dit moment een wachttijd voor het inplannen van een afspraak voor het schoorsteenvegen van +/- 5 maanden.

Wanneer u op zoek bent naar een gediplomeerde, erkende schoorsteenveger, die zijn vak verstaat, bent u bij Vuurslag aan het juiste adres.

Veel mensen bedenken pas dat de schoorsteen geveegd moet worden als de kachel weer aangaat. Dus in augustus/september begint de agenda al snel vol te stromen. Een wachttijd van minstens vier weken is dan niet onwaarschijnlijk. Het beste is daarom om de schoorsteen te laten vegen na het stookseizoen in mei/juni. Er is dan zelden twijfel of het weer het toelaat om op het dak te komen en de wachttijden zijn een stuk minder. Als de schoorsteen dan geveegd is, kunt u ’s avonds als het weer wat frisser wordt de kachel of haard weer met een gerust hart aansteken.

*De maanden augustus t/m december en januari t/m maart is onze planning ieder jaar al vol geboekt met vaste klanten. Voor de maanden april t/m juli is er nog ruimte om u als vaste klant aan te melden.

WERKWIJZE: Er wordt, indien mogelijk, van boven af geveegd. Dit omdat de meeste aanslag vaak bovenin het rookkanaal zit. Tijdens het schoorsteenvegen wordt ook de kap gereinigd. Er wordt netjes gewerkt!

WAAR: Vuurslag is werkzaam in een straal van ca. 25 km rondom Wolvega, de Friese wouden en Drachten.

Op onderstaande kaart kunt u zien waar wij werkzaam zijn.

HOOGTE: Schoorsteenvegen is mogelijk tot een bepaalde hoogte, ons bedrijf werkt tot 12 meter hoogte.

WEERSOMSTANDIGHEDEN: Bij harde wind, vanaf windkracht 5 en hoger en bij temperaturen boven de 30 graden leggen wij vanwege veiligheidsredenen ons werk neer.
Ook veel (pas gevallen) sneeuw, ijzel of onweer kan hiervoor zorgen. U krijgt dan z.s.m. bericht en stellen we een nieuwe datum voor.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen en woont u aan de andere kant van het water (regio Kalenberg) waar wij niet met onze bus kunnen komen? Wij komen graag bij u langs te schoorsteenvegen mits u vervoer per boot oid kan regelen, de werkomstandigheden zijn anders niet verantwoord.